Formulari de cerca

El turisme registra xifres històriques a Carcaixent
(05-12-2018) Al voltant de 35.000 persones han visitat Carcaixent al llarg del 2018
5/12/2018

5400 turistes han passat per Carcaixent de gener a novembre sols en visites organitzades, confirmant la tendència a l’alça que està registrant-se als últims temps en la ciutat en este tipus de turisme. Segons dades de l’Oficina de Turisme, a estes visites caldria afegir els grups menuts, o persones a títol individual, que han visitat el Palau, l'Ermita de Sant Roc o el Magatzem de Ribera sense tindre cita concertada així com les visites registrades durant la Fira Modernista, que se situen al voltant de les 30.000 persones.

 

Igual que en anys anteriors, la major part de visites procedeixen de França, situant-se al voltant del 70% del total. Es tracta de grups d’escolars d’entre 12 i 18 anys que acudeixen en viatges organitzats per agències o touroperadors i que tenen Carcaixent com a part de la seua oferta habitual. El següent lloc de major procedència és l’Estat espanyol, que representa un 23% del total de les visites, repartint-se entre 50% d’escolars i 50% d’adults. La resta de procedència de les visites és, per ordre, Alemanya, Anglaterra, Àustria, Bèlgica, Itàlia, Noruega, entre d'altres.

 

La regidora de Turisme, Paula Lozano, ha destacat que des de l’àrea s’està fent una gran tasca de promoció de Carcaixent com a destinació turística alternativa a l’opció de sol i platja. Així, “hem estat en FITUR, la Fira de les Comarques a València o la Fira de Cocentaina, però també en fires especialitzades en temàtica modernista com la Fira d’Amposta o d’Alcoi, a més d'assistir a jornades amb professionals del turisme que s’han mostrat molt receptius amb tot el que hem d'oferir”, ha explicat.

 

Lozano remarcava que una de les guies de gestió d’esta legislatura ha estat la importància de “treballar per la diversificació de l’economia i aprofitar eixe valor a explotar que és tot el patrimoni cultural i històric que tenim a Carcaixent”. La regidora de Turisme animava la ciutadania local a participar també d’estes visites “perquè és altra manera de conéixer el nostre patrimoni i els nostres recursos, i gaudir de l’oci en família de manera econòmica i sense haver d’eixir de Carcaixent”, assenyalava.