Formulari de cerca

«Refugeless», el documental sobre refugiats arriba a Carcaixent
(09-07-2018) La projecció tindrà lloc demà al les 18 hores al Casal Jove i comptarà amb el testimoni de dos persones refugiades
9/07/2018

Dins de la programació de l’estiu Jove, demà a les 18:00 hores es projectarà al Casal Jove el documental, Refugeless, un projecte humanitari i audiovisual nascut com confrontació a la resposta de la Unió Europea davant de l'actual crisi migratòria. A continuació hi haurà un col·loqui amb dos persones refugiades i l’artista Rania Garcia, representant de la ONG Escuela con Alma, que amenitzarà amb les seues cançons la sessió.

 

Refugeless, segons els promotors del projecte, pretén apropar emocional i sentimentalment a les famílies de persones refugiades que porten mesos separades a causa del tancament de fronteres. Així, a través del testimoni de la situació de cada persona, es busca tenir una visió més global i per tal de poder explicar de primera mà el que realment estan vivint i sentint.

 

En definitiva, com han explicat, Refugeless és un projecte que abasta una acció directa, terapèutica i beneficiosa per a les famílies disgregades per Europa, que busca reflectir la part humana de les persones refugiades a Europa, contrastar les experiències de les persones sol·licitants d'asil a Grècia, les que ja van rebre la resolució en països europeus i les atrapades en els Balcans. Per als impulsors de la inciativa, l’objectiu final, per tant, és sensibilitzar i conscienciar sobre la situació actual; i protestar i reivindicar sobre les múltiples violacions als drets humans que s'escometen actualment cap a les persones refugiades.