Formulari de cerca

Les obres del CRIS i Centre de Dia per a Malalts Mentals de Carcaixent estaran finalitzades en novembre
(06-06-2018) Els dos centres ocuparan una superfície de 800 metres quadrats, donaran cobertura a 90 usuaris i permetran que es creen més de 20 llocs de treball
6/06/2018

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha visitat el terreny de les obres del futur CRIS i Centre de Dia per a Malalts Mentals, que es realitzaran en una sola fase i que està previst que finalitzen el proper mes de novembre. Es tracta d’un projecte que ha sigut possible gràcies a la col·laboració interinstitucional entre la Diputació de València, la Conselleria i l’Ajuntament de Carcaixent, amb un pressupost d’execució d’1.613.275 euros i una subvenció de 800.000 euros per part de la corporació provincial. L’altra meitat, l’aportarà l’empresa adjudicatària.

La vicepresidenta ha mostrat la seua satisfacció perquè “ja estan fent-se realitat les primeres col·laboracions, del total dels 10 centres socials d’abast comarcal que es construiran en aquesta legislatura en tota la demarcació de València, després de 20 anys de sequera de centres socials públics”. També, ha remarcat que, “per a Carcaixent, es tracta d’una reivindicació històrica” i ha expressat la seua satisfacció al confirmar que “moltíssimes famílies de malalts veuran cobertes les seues necessitats i més de 20 treballadors i treballadores seran contractades”.

 

Per la seua part, l’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, ha mostrat la seua gratitud perquè, “sense aquesta aportació financera de la Diputació, este projecte no seria possible” i ha destacat el “canvi de sensibilitat en la corporació provincial, perquè, fins ara, la distribució de recursos que hi havia era molt particular i en aquest cas ha sigut una distribució fixant-se en les necessitats reals de les persones”. Este projecte, que s’espera que estiga acabat a finals del mes de novembre, “materialitza una demanda històrica de Carcaixent i de tota la comarca en relació a un col·lectiu que, malauradament, continua sofrint l’estigma i l’exclusió social”, ha conclòs.

 

La regidora de Benestar Social a l’Ajuntament de Carcaixent, Teresa Oliver, ha recordat que es tracta d’un projecte “que estem reivindicant els representants públics i els professionals de la salut mental des de fa dècades”. Oliver ha recalcat que estos dos centres suposaran “un recurs molt necessari per a treballar en la integració comunitària”. L’objectiu, amb els centres, és “fer una integració emprant tots els recursos que hi ha en el municipi, tant en l’àmbit de la salut com en l’àmbit esportiu, cultural i educatiu”, ha explicat.

 

Els dos centres, que s’ubicaran en el número 2 del carrer Àgora Grup de Teatre, ocuparan una superfície de 800 metres quadrats, donaran cobertura a 90 persones usuàries, 70 per al CRIS i 20 per al Centre de Dia, i donaran treball a més de 20 persones. Este últim serà un centre específic on es desenvoluparan programes intensius de recuperació funcional i activitats estructurades d’ocupació del temps lliure. Pel que fa al Centre de Rehabilitació i Integració Social (CRIS), oferirà serveis específics i especialitzats orientats al món laboral, i adequats a les necessitats i situacions concretes dels usuaris i de les usuàries.

 

La Fundació Manantial, entitat sense ànim de lucre experta en salut mental, serà la responsable de realitzar la gestió integral dels centres. Esta entitat treballa en l’atenció integral de les persones amb trastorns mentals greus i compta amb molta experiència en la gestió de centres com els que estaran ubicats a Carcaixent.