Formulari de cerca

L’exposició "No em toques el whatsapp" arriba a Carcaixent
(05-02-2018) La mostra itinerant de fotografies busca conscienciar la població jove sobre la violència de gènere
5/02/2018

Des de hui fins al 16 de febrer, es podrà visitar al Casal Jove de Carcaixent l’exposició «No em toques el whatsapp», mostra que recull les instantànies guanyadores del concurs de fotografia que l'Institut Valencià de la Joventut va convocar el passat any per conscienciar sobre la violència masclista entre la població jove.

 

#noemtoqueselwhatsapp es distribueix en 20 panells que mostren les diferents fotografies on joves, entre 13 i 30 anys, denuncien la violència i reclamen el respecte i la llibertat entre sexes. L’exposició s'acompanya d'una guia didàctica de la col·lecció 'M'importa', on es promou un desenvolupament pedagògic de la proposta que parteix de situacions de control i maltractament, en les quals la dona està vigilada o humiliada per a avançar en la detecció i la recuperació d’este tipus de conductes.

 

Des de l’IVAJ han manifestat que l’objectiu de l’exposició és conscienciar de la necessitat de la igualtat real entre sexes, marcant la convivència i el respecte com a fonament de qualsevol relació entre home i dona. Per la seua part, el regidor de Joventut, Natxo Escandell, ha agraït que Carcaixent siga una de les localitats on s’acull esta exposició; «és important apropar esta realitat en un format i un llenguatge amb el qual els i les joves estan familiaritzats, és una bona manera de sensibilitzar de forma plural i igualitària davant un problema que cada vegada està més present», ha explicat.

 

Esta iniciativa se suma a unes altres realitzades en coordinació amb l’Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Carcaixent com el Taller «Bon Tracte», destinat a fomentar el respecte en les relacions intrapersonals i interpersonals i afavorir la construcció de vincles més saludables i equitatius entre homes i dones. Al llarg de diferents sessions s’ha treballat, a través de dinàmiques participatives i creatives, les diverses formes de relacionar-se i els seus efectes per tal d'afavorir relacions sanes i constructives entre la població més jove.