Formulari de cerca

L'exposició 'Exili Il·lustrat' de l'IVAJ inicia el seu recorregut al Casal Jove de Carcaixent
(21-11-2018) Es tracta de 36 obres d'altres tants il·lustradors i il·lustradores de personatges representatius de l'exili
21/11/2018
L'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), a través del programa "M'importa. Educació en Valors", ha convertit en exposició itinerant 'Exili Il·lustrat', una galeria de 36 vides dibuixades per altres tants il·lustradors i il·lustradores dels més variats estils, que representen personatges que van marxar a l'exili.
 
Després del seu pas per Heroes Comic Con en Fira València i en Video Game Comic en la Institución Ferial Alicantina (IFA), 'Exili Il·lustrat' inicia el seu recorregut pels municipis a Carcaixent, on es podrà visitar del 20 al 25 de novembre al Casal Jove.
 
'Exili I · lustrat' va néixer de la col·laboració del Centre Cultural La Nau, comissariada per MacDiego, com un homenatge als més de 500.000 homes i dones, la majoria anònims, que es van veure obligats a abandonar el territori espanyol en acabar la Guerra Civil.
 
El director general de l'IVAJ, Jesús Martí, que va ser l'encarregat d'inaugurar ahir l'exposició, ha valorat que la "iniciativa es vincula amb la memòria democràtica i així a través de les il·lustracions podem donar a conèixer el nostre passat recent a milers de joves. Per això la guia didàctica amb les biografies resulta molt útil per a explicar les vivències i les històries particulars".
 
Martí ha explicat que 'Exili il·lustrat' convida a "una reflexió actual sobre les persones refugiades que fugen de les guerres, la intolerància, les catàstrofes naturals o de la fam".
 
El director general ha destacat que un dels compromisos de l'IVAJ és la municipalització de recursos de la sèrie M'importa d'Educació en Valors. L'experiència de Noemtoques el whatsapp, de Màscares i identitats virtuals i altres iniciatives, "ens ha portat a transformar l'exposició en itinerant mitjançant retrats de cos sencer i dimensions gairebé reals de rellevants personalitats obligades a marxar d'Espanya".