Formulari de cerca

L’esport carcaixentí unit contra el feixisme i la intolerància
(10-05-2018) Des de la Regidoria de Memòria Històrica s’ha organitzat una matinal esportiva en la qual es pintarà un mural participatiu dissenyat per Toni Espinar
10/05/2018

La Regidoria de Memòria Històrica, en col·laboració amb diversos clubs i entitats esportives locals, ha organitzat per a este diumenge 13 de maig “L’Esport contra la intolerància i el feixisme”, una matinal durant la qual es pintarà un mural participatiu, dissenyat per l’artista Toni Espinar, a la paret del Camp de Futbol dels Quatre Camins. Simultàniament, a partir de les 11:00 hores es realitzaran tornejos i diverses activitats esportives.

El mural, en què podrà participar tota aquella persona que hi acudisca, està enfocat a sensibilitzar tota la població i els esportistes locals en conductes cíviques i respectuoses dins del món de l’esport. A partir de les 10:00 hores començarà el repartiment de material per donar inici al disseny del mural. Des de l’organització han recordat que no cal inscripció prèvia i que convé assistir amb roba adequada per poder formar part de totes les activitats previstes.

Així, alternant-se amb la pintada del mural, també s’han preparat, gràcies a la implicació d’entitats i clubs locals, diverses propostes com una exhibició d’hoquei per part del Club d’Hoquei Els Pirates, una de patinatge a càrrec de Patins Carcaixent i tornejos de bàsquet i futbol. També hi haurà habilitada una pista de patinatge en què podrà participar qui ho desitge.

De vesprada i com a part d'esta iniciativa, per demostrar el rebuig de l’esport carcaixentí a comportaments xenòfobs i feixistes, es llegirà un manifest al descans del partit entre la UD Carcaixent i la UE l’Alcúdia, que començarà a les 18:00 hores al camp de futbol dels Quatre Camins.

Carles Albert, regidor de Memòria Històrica, ha volgut animar tota la població a participar en esta iniciativa, ja que “l’esport és un important agent mobilitzador, i per això considerem molt important que des d’este àmbit es traslladen actituds exemplaritzants que fomenten la tolerància i el respecte”. El regidor també ha explicat que s’ha traslladat una nota informativa als clubs esportius i a tots els centres educatius de la localitat per tal d’animar a participar les xiquetes i els xiquets. Segons Carles Albert, “és important que des de les edats més primerenques assumisquen comportaments respectuosos i que aprenguen, des d’un entorn d’oci i diversió com el que promou l’esport, a conviure i compartir en completa harmonia”.