Formulari de cerca

L'Ajuntament de Carcaixent ha realitzat 237 recollides extraordinàries de trastos en la via pública
(12-02-2018) Des del consistori va a intensificar-se la vigilància i seguiment d’estes conductes incíviques
12/02/2018

Durant els mesos de novembre, desembre i gener, l’Ajuntament de Carcaixent, a través de l’empresa municipal PROCARSA, ha realitzat 237 serveis extra de recollida de mobles i trastos en la via pública. Amb l’augment creixent d’este tipus de conductes, des del consistori s’ha decidit fer un seguiment exhaustiu de les recollides extraordinàries i endurir la seua postura davant els comportaments incívics d’una part de la població.

 

Convé recordar que des de l'Ajuntament de Carcaixent es presta un servei gratuït de recollida de trastos i altres estris a través de l'empresa municipal PROCARSA els dilluns, dimecres, dijous i divendres. Les persones interessades a fer-ne ús solament han de cridar al telèfon 962430436 per a convindre l’hora i punt de recollida amb els operaris. A més, també es pot fer ús de l’Ecoparc.

 

Davant l’augment del nombre de serveis extraordinaris, s’ha realitzat un seguiment dels diferents casos on s'ha detectat que este tipus de pràctiques incíviques no estan radicades en zones concretes, sinó que estan esteses per tota la localitat i que els trastos comunament més arreplegats són mobles, matalafs i electrodomèstics. En concret, després del seguiment fet en els mesos de novembre, desembre i gener, resulta que s’han hagut de practicar 237 recollides extres que suposen una despesa extra per a l’Ajuntament de Carcaixent.

 

Per al regidor Carles Albert, responsable de l’Àrea de Neteja Viària, «estes pràctiques, que demostren l'incivisme d’una xicoteta però recurrent part de la ciutadania, emmascaren els bons hàbits de la resta del veïnat i donen com a resultat moltes vegades una imatge de Carcaixent que no és la real». A més, ha incidit, «s’ha de tenir present que cridar el servei extraordinari de recollida suposa un gasto extraordinari de neteja i coordinació del qual es fan càrrec tots els contribuents».

 

Per este motiu, vistos els resultats, i tenint en compte que l'Ajuntament ja posa a la disposició dels ciutadans el servei gratuït de recollida 4 dies a la setmana junt amb el servei de l’Ecoparc obert de dilluns a dissabte, el regidor anuncia que va a treballar-se en la conscienciació ciutadana per a intentar modificar estes conductes i, també, que va a actualitzar-se l'ordenança municipal per a adaptar-la a la nova situació. “L'Ajuntament té el deure de mantindre neta la ciutat, però la ciutadania també té l'obligació de contribuir a açò no embrutant-la ja que la ciutat és de tots”, conclou el regidor.