Formulari de cerca

L’Ajuntament de Carcaixent informa els joves sobre el mal ús de les noves tecnologies
(18-05-2017) La Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) està portant a terme un programa sobre prevenció de l'addicció a internet, xarxes socials, mòbils i videojocs
18/05/2017

Durant este últim trimestre, més de 350 alumnes de tots els cursos de Secundària de l’IES Arabista Ribera participaran en el programa de prevenció PREVTEC 3.1, amb el qual, des de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA), dependent de l’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Carcaixent, es pretén prevenir els més joves sobre els  mals usos de les noves tecnologies i les seues conseqüències. Es tracta d’un programa elaborat per la Universitat de València i acreditat per la Conselleria de Sanitat que ja s’ha posat en funcionament en altres centres amb èxit.

 

Segons han explicat des de la UPCCA, l’objectiu del programa és informar sobre els riscos i factors associats a les addiccions a les tecnologies (internet, videojocs i mòbil), i sensibilitzar sobre el problema de l'addicció per a generar actituds positives i saludables en relació amb l'ús que se'n fa. Segons el curs en què es troben els alumnes, es tracten uns temes o d'altres. Així, per als alumes de 1r ESO s’abordaran els problemes generals que pot causar una mala utilització de les noves tecnologies i en 2n , 3r i 4rt, l’ús concret del mòbil, xarxes socials i videojocs, respectivament.  En definitiva, el que es vol és que els joves tinguen una relació “sana” amb els seus dispositius i evitar, així, problemes en el futur.  Com a part del programa, també s’estan realitzant unes enquestes entre els alumnes per tal de conéixer el fenomen d’ús d’estes tecnologies.

 

Des de l’Àrea de Benestar Social s’havia detectat que estes qüestions estaven despertant molta preocupació entre els pares i les mares ja que, en molts casos, no se sabia com afrontar-los. Per este motiu, el passat mes de febrer es va fer un enviament a tots els pares i mares d'alumnes de Primària i Secundària de Carcaixent d’un butlletí monogràfic sobre este tema. Així, la UPCCA va editar 3.000 butlletins de "Ser pare i mare a Carcaixent", on s’informava dels riscos que poden comportar l’ús indegut dels dispositius electrònics i les xarxes socials, així com de mecanismes per detectar possibles problemes i com afrontar-los.

 

Teresa Oliver, regidora de Benestar Social, recordava "els nombrosos avantatges que tenen internet i les xarxes socials en el nostre dia a dia", però, de la mateixa manera, “també tenen molts inconvenients si no es té una conducta responsable en el seu ús. Les noves tecnologies poden ser altament addictives i generar veritable dependència, així com contribuir a difondre informació falsa o perillosa, posar en perill la privacitat, generar un fals concepte de l'amistat o acabar patint estafes o assetjament ... ". Per estos motius, la regidora ha explicat que “des de l’Ajuntament de Carcaixent s’ha volgut posar en marxa esta iniciativa per donar als nostres joves la informació i les eines necessàries per a fer un ús apropiat de les noves tecnologies, tan presents en la seua vida quotidiana”.