Formulari de cerca

L’Ajuntament de Carcaixent forma el personal municipal en matèria d’Igualtat
(11-01-2018) L’objectiu últim és rebre la formació necessària per a la redacció del futur Pla d’Igualtat del consistori
11/01/2018

El personal municipal de l’Ajuntament de Carcaixent està realitzant un curs de formació en Igualtat de Gènere, impulsat des de les regidories d'Igualtat i de Personal de l'Ajuntament de Carcaixent. Els objectius del curs són formar en coneixements bàsics en igualtat d'oportunitats, conèixer els diferents plans i polítiques institucionals per a la lluita contra la discriminació laboral i analitzar el llenguatge sexista en el fenomen de la comunicació humana.

 

La regidora de Benestar Social i Igualtat, Teresa Oliver, ha volgut remarcar que una de les missions, tant de la seua àrea com de la de personal, és la incorporació de la perspectiva de gènere en les polítiques municipals i per este motiu s’ha decidit formar els tècnics municipals en esta matèria. A més, com ha avançat, la finalitat bàsica del curs és promoure la implicació i participació activa del personal en els processos d'elaboració i implantació del futur Pla d'Igualtat de l’Ajuntament de Carcaixent en què va a començar a treballar-se en breu.

 

Un Pla d’Igualtat és un document en el qual es concreten i defineixen accions amb l’objectiu d’aconseguir una igualtat efectiva en totes les àrees i departaments del consistori. Per a Teresa Oliver, «la implicació del personal municipal en la redacció del futur pla d’Igualtat és fonamental perquè realment es reflectisquen les carències actuals i es puga caminar cap a la paritat efectiva, ja que l’administració pública ha de ser la primera a donar exemple a la resta de la ciutadania», ha explicat.

 

Taller de relacions sanes per a Joves

 

Des de la Regidoria de Benestar Social i Igualtat, en coordinació amb la de Joventut, va a realitzar-se un taller per tal de fomentar les relacions sanes entre els més joves. «Locura» és una iniciativa que busca traslladar la importància d’estimar de manera positiva sense estereotips ni prejudicis que acaben per introduir la desigualtat de gènere dins de les parelles més joves. A més, estos tallers també tenen com a objectiu donar-los les ferramentes per a reconèixer quines conductes negatives poden tenir un rerefons de maltractament per tal d’allunyar-se d’elles. Els tallers es desenvoluparan en diverses sessions els divendres 12 i 19 de gener i els dissabtes 13 i 20. La inscripció és gratuïta i pot fer-se directament en el Casal Jove o en el telèfon 696911656.