Formulari de cerca

L’Ajuntament de Carcaixent convoca subvencions a entitats de protecció i defensa dels animals
(13-11-2017) És la primera vegada que es convoquen este tipus d’ajudes
13/11/2017

L’Ajuntament de Carcaixent, des de la regidoria de Protecció Animal, ha convocat una línia d’ajudes per a entitats de protecció i defensa dels animals. És la primera vegada que el consistori convoca estes subvencions, que per al present exercici 2017 preveu una dotació de 5.000 euros. La convocatòria és en règim de concurrència competitiva i està destinada a les associacions animalistes de Carcaixent inscrites en el registre autonòmic i municipal d’associacions i que, a la vegada, estiguen relacionades amb l’àmbit de la protecció i del benestar animal, així com amb la difusió d’estos valors.

 

L’objectiu de les subvencions és recolzar econòmicament la tasca que està realitzant-se des de les entitats de protecció i defensa dels animals en l’àmbit local així com facilitar la integració i la convivència dels animals amb la població de Carcaixent. A més, també tenen com a finalitat aconseguir una major sensibilització davant la problemàtica que suposa l’abandonament animal així com fomentar els avantatges de l’adopció davant la compra-venda.

 

El procediment a través del qual es concediran les subvencions es realitzarà mitjançant la presentació de projectes a fi d'establir una prelació entre les mateixes i seleccionar aquells que hagen obtingut una major valoració en funció d’una sèrie de criteris com, per exemple, el nombre d’animals que gestionen, la difusió i sensibilització en pro de la protecció i del benestar animal o la quantitat de despeses realitzades per les associacions en cures i medicaments.

 

Segons ha explicat Carles Albert, regidor responsable de l’àrea de Protecció Animal, esta línia d’ajudes recull les demandes de les associacions animalistes de Carcaixent que porten molt de temps reivindicant la importància d’un recolzament econòmic per poder dur a terme les seues actuacions en l’àmbit local. Albert ha destacat que açò ha sigut possible gràcies a l’esforç conjunt amb l’anterior regidora de l’àrea, Paula Lozano, que va iniciar el projecte de treballar conjuntament amb les entitats i associacions per tal de conèixer en detall el seu funcionament i arreplegar les seues necessitats. El regidor de Protecció Animal ha avançat que este és el punt de partida d’un pla d’acció municipal en matèria animalista que té com a objectiu final no solament vetlar pel benestar dels animals a Carcaixent, sinó afavorir la seua integració i convivència amb la resta de la població.