Formulari de cerca

Finalitza amb èxit la segona edició del Taller Espai Bressol
(29-06-2018) 13 famílies han format part d’esta iniciativa que busca afavorir l’intercanvi d’experiències i vivències entre elles
29/06/2018

Teresa Oliver, regidora d’Igualtat i Benestar Social, ha clausurat esta setmana el Taller Espai Bressol, una iniciativa posada en marxa per l’Ajuntament de Carcaixent a través del SEAFI (Servei Especialitzat d’Atenció a Família i Infància). El Taller Espai Bressol és un servei flexible, preventiu i gratuït, del qual han format part 13 famílies amb fills de 0 a 3 anys en esta segona edició, que ha superat amb èxit la previsió inicial de participació.

 

Els «Espais Familiars» tenien un format especialment ideat per a facilitar les interaccions entre les i els participants. D’esta manera, oferia als pares i a les mares l’accés a informació sobre temes d'importància en la seua tasca educativa i, alhora, els facilitava un espai on jugar amb les seues filles i fills, on conéixer altres famílies amb qui poder expressar i compartir dubtes, inquietuds, expectatives, coneixements, sentiments, etc.

 

Així, des del mes d’abril s’han celebrat setmanalment trobades al CIM per a compartir activitats com musicoteràpia, ioga, mindfulness, massatge infantil, en un entorn adaptat al joc dels xiquets i de les xiquetes de bolquers, que també han gaudit de la relació amb els altres. També, s’hi ha dedicat temps a la reflexió sobre criança infantil, treballant aspectes com la vinculació afectiva i aferrament, gestió de les emocions, estils educatius, el conte com a ferramenta educativa, nutrició, primers auxilis o la resolució de dubtes freqüents en pediatria o vacunes, entre altres.

 

Les sessions han comptat amb la participació de diferents professionals de la comunitat educativa i sanitària de Carcaixent. En concret, en esta segona edició han participat voluntàriament Lola Garcia (directora de la Biblioteca Municipal), Laura Vila (mestra Educació Primaria especialista en Mindfulness), Teresa Bono, Berta Gil, Enrique Montagud (pediatres Atenció Primària Centre Salut Carcaixent), Mª José Jerez (infermera pediàtrica Atenció Primària Centre Salut Carcaixent), i també diferents professionals com els musicoterapeutes Reis Camps i Rafa, la nutricionista Melissa Gómez i l’especialista en Ioga Gemma Moncholí.

 

La regidora de Benestar Social, Teresa Oliver, ha agraït la implicació tant de les famílies com dels professionals que n'han format part. Així mateix, ha recordat que l’objectiu principal del taller era el benestar infantil i oferir a les famílies un lloc de trobada entre adults, menors i professionals, per a donar-los la possibilitat d’intercanviar les seues vivències diàries sobre la criança dels xiquets i de les xiquetes, per a recolzar-los en esta etapa que de vegades, en especial en els primerencs, resulta complicada.