Formulari de cerca

Este dissabte es presenta el documental «Carcaixent en temps de guerra»
(11-04-2018) Es tracta d’un projecte dirigit i realitzat pel jove carcaixentí Sergi Moyano que ha comptat amb la implicació de diversos col·lectius i entitats locals
11/04/2018

Este dissabte es presenta en l’Auditori de les Dominiques “Carcaixent en temps de guerra”, un documental escrit pel jove carcaixentí Sergi Moyano que recupera la història de Carcaixent del primer terç del segle XX i tots els canvis polítics i socials que van culminar en la proclamació de la II República el 1931. En l’acte participaran el director i realitzador del projecte, Sergi Moyano, el regidor de Memòria Històrica, Carles Albert, i els historiadors Maria Josep Sigalat i Fernando Rodríguez.

 

El documental, que ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Carcaixent, recupera testimonis de protagonistes i experts de l’època recolzades en cuidades recreacions històriques i imatges d’arxiu inèdites que pretenen apropar, d’una manera didàctica, a la realitat local del Carcaixent del primer terç del s.XX. El projecte ha estat promogut per l’IES Arabista Ribera i ha comptat amb la participació de diversos col·lectius i entitats locals com Àgora Grup de Teatre, Lira i Casino Carcaixentí i el Casal Jaume I – Grup Arrels.

 

Per a Carles Albert, regidor de Memòria Històrica, “Carcaixent en temps de guerra” representa “un projecte molt ambiciós que ens apropa a una de les etapes més convulses de la nostra història recent”. El regidor ha destacat la importància de difondre la història local de Carcaixent, “tots sabem com es van succeir els esdeveniments a gran escala, però cal posar en valor la microhistòria, allò que tenim a prop, per tal de tenir una visió completa del que va succeir en el primer terç del s.XX i entendre les conseqüències posteriors dels fets, algunes de les quals encara estan presents en el nostre dia a dia”.

 

Carles Albert també ha volgut posar en relleu la professionalitat del director Sergi Moyano, “tot i la seua joventut, el treball que ha realitzat és impressionant. Ha comptat amb assessorament i col·laboracions de primer ordre que han donat com a resultat un documental molt professional, amb un valor històric i didàctic molt valuós”. Per este motiu, el regidor ha animat tota la població a apropar-se el dissabte, a les 18:30, a l’Auditori de les Dominiques a conéixer un poc més de la seua història.