Formulari de cerca

Dijous es lliuren els Premis Literaris Ciutat de Carcaixent
(13-06-2018) Més de 70 alumnes han presentat treballs per a la 23a edició d’este certamen
13/06/2018

El proper dijous, 14 de juny, a les 19 hores, es farà públic el veredicte dels XXIII Premis Literaris Ciutat de Carcaixent, tant en la modalitat del Premi Soleriestruch de Narrativa Curta com en la de l’Arminyana i Canut de Poesia. Al lliurament, que tindrà lloc a la Sala d’Actes de la Biblioteca Pública Municipal «Julián Ribera» de Carcaixent, assistiran, a més dels guardonats, Paco Salom, alcalde de Carcaixent; Desirée Palma, regidora de Cultura; i Josep Gregori, editor de Bromera. Clourà l’acte l’actuació del trio de corda TresArcs.

 

Este certamen literari, que compleix ara vint-i-tres anys de ferma trajectòria, és una prova irrefutable de l’aposta de l’Ajuntament de Carcaixent pels escriptors joves. Sens dubte, es tracta d’una aposta ben consolidada que es manté amb força.

 

En esta edició han concorregut els treballs de vora una setantena d’alumnes de 2n cicle d’ESO, cicles formatius de grau mitjà i superior i Batxillerat. Cal assenyalar que la popularitat d’ests premis literaris va més enllà de la Ribera, com ho demostra la participació de joves d’altres localitats de la geografia valenciana, com ara Torrent, Tavernes de Valldigna, Gandia, Sax o Xàtiva.

 

Els guardonats amb els primers premis rebran 400 €; els dels segons premis, 200 €, i els finalistes rebran, cada un, un lot de llibres valorat en 150 €. Els textos seleccionats, sis en total, entre guanyadors i finalistes, seran publicats en un llibre que Bromera editarà en la col·lecció «Lletra Nova», juntament amb els textos guardonats en els Premis Literaris Ciutat de Carcaixent 2019.