Formulari de cerca

El Consell de les Dones de Carcaixent ja és una realitat
(07-03-2018) El Ple va aprovar-ne la creació i el reglament. El dilluns 12 es constituirà formalment en un acte públic a la Biblioteca Municipal
7/03/2018

El Ple de l’Ajuntament de Carcaixent va aprovar per unanimitat la creació del Consell Municipal de les Dones, una entitat que actuarà com a òrgan consultiu i de participació en matèria d’Igualtat. Este dilluns 12, a les 19.00 hores, es presentarà públicament en un acte a la Biblioteca Municipal. La iniciativa de la creació del Consell de Dones va sorgir durant el tancament celebrat el passat 19 de juny a l’Ajuntament per a sol·licitar, al Govern de l’Estat, l’augment de l'assignació pressupostària destinada a Igualtat i en el qual van participar diverses entitats i col·lectius locals.

 

Com va exposar al ple la regidora de Benestar Social i Igualtat, Teresa Oliver, el Consell de les Dones actuarà com a òrgan de representació, participació i interlocució entre el moviment associatiu de dones i l’administració local per a la presa de decisions sobre les polítiques públiques destinades a la consecució de la igualtat efectiva de dones i homes en l’àmbit local.

 

Teresa Oliver ha explicat que la intenció és crear un veritable «òrgan de participació amb la finalitat de recollir les inquietuds i necessitats de la ciutadania respecte a la igualtat real entre homes i dones». D’esta manera, l’objectiu és que el Consell de Dones «puga actuar com a òrgan consultiu per complementar i enfortir la tasca pública en totes aquelles matèries que afecten la dona, i aconseguir que l’enfocament de gènere siga un principi de treball transversal en la política municipal», ha afegit la regidora.

 

Podran formar part del Consell de les Dones, a banda dels representants dels partits polítics que formen part de la corporació, representants de grups polítics que no tinguen representació municipal. També podran ser-ne part representants d'associacions, entitats i organitzacions sindicals i empresarials, entre els principals objectius de les quals estiga la igualtat de gènere, l'eliminació de discriminacions entre homes i dones, la promoció de l’empoderament i participació de les dones, i que estes disposen d'òrgans específics per a esta finalitat. També està contemplat que puguen pertànyer al Consell de les Dones, a títol individual, persones expertes i personalitats de reconeguda vàlua dins de l'àmbit de la igualtat de gènere i dels drets de les dones per a l'assessorament en temes concrets i específics.

 

El Consell Municipal de les Dones se sumaria a altres consells que depenen de l’Àrea de Benestar Social, com el Consell de Drogodependències i Trastorns Addictius i el Consell d’Acció Social i Salut, creats al llarg de la present legislatura, en paraules de la regidora, per a «assegurar una forma de treball en què tinguen cabuda els sectors interessats i, a partir de la interlocució i del debat directe amb la ciutadania, poder realitzar polítiques municipals efectives que tinguen un benefici directe i real en aquells sectors als quals van dirigides».

 

Activitats al voltant del 8 de març

 

Per a commemorar el Dia Internacional de les Dones 2018, es llegirà a les 12 hores un manifest a la Plaça Major a fi de reivindicar la igualtat real i efectiva. A més, estan previstes una sèrie d’activitats paral·leles entre les quals destaquen la producció de teatre «Que flamenca sóc», per al divendres 9 de març, un espectacle de música i dansa que ofereix una fusió singular de folklore valencià i flamenc. El dilluns 12, a les 19.00 hores, en la Biblioteca tindrà lloc la presentació del Consell de les Dones junt amb la projecció del curtmetratge «Campeonas invisibles».