Formulari de cerca

Les comissions falleres podran començar demà el muntatge de les carpes
(09-03-2018) Totes les carpes han sigut aprovades al presentar la documentació correcta i adaptar-se a la normativa vigent
9/03/2018

A partir de demà dissabte 10 de març, a les 16:00 hores, les diferents comissions falleres ja poden començar a muntar les seues carpes o espais festers. Segons informen des de la Regidoria de Festes, totes les carpes han sigut autoritzades ja que s’ha presentat la documentació en temps i forma de poder tramitar-ne els permisos. Les comissions falleres tenien un mes de termini per poder presentar el projecte de muntatge i que este fóra autoritzat.

 

Per altra banda, l’Ajuntament de Carcaixent ha emés un decret que regula l’horari d’obertura i tancament de l’«espai fester» propi de cada comissió fallera i que és d’obligat compliment. Així, es considera setmana fallera des del 10 fins al 19 de març, i els dies festius decretats pel consistori són el 9 (nit), 10, 16, 17, 18 i 19 de març. Per a estos dies sí que hi ha ampliació d’horari per poder celebrar les festivitats falleres del poble i de les mateixes comissions falleres.

 

Igual que en anys anteriors, en una reunió celebrada entre la regidora de Festes i els presidents de totes les comissions, se’ls va traslladar la importància d’instaurar una coherència i racionalitat en els protocols, que han de complir-se per igual per totes les Falles. Rosa Nicolau, regidora de Festes, va manifestar que, a més d’unificar l’autorització de carpes, la intenció de l’Equip de Govern «és garantir la seguretat dels diferents espais festers però, en especial, conciliar la festa amb el descans del veïnat». Rosa Nicolau ha volgut agrair a totes les comissions falleres l’esforç que han fet per a ajustar-se a la legalitat vigent perquè el funcionament dels actes siga cada vegada millor, tant per als fallers com per als veïns.

 

A més a més, la regidora ha volgut agrair especialment als presidents de les distintes comissions i a la Secretaria i Presidència de la Junta Local Fallera, la bona disposició mostrada al llarg de l’any faller i en la coordinació dels actes fallers propis de la setmana fallera per poder dur endavant tota la programació prevista.

 

Des de la Regidoria de Festes han avançat que, tant a la web municipal com a l’aplicació de l’Ajuntament de Carcaixent, anirà actualitzant-se la informació referent a horaris, premis i orde de la cremà de les Falles. També, s’hi habilitarà un mapa amb la ubicació de les diferents falles, carpes i recorregut de l’ofrena.