Formulari de cerca

Comença la segona edició del «Taller Espai Bressol» de Carcaixent
(13-04-2018) És un servei que pretén acompanyar els pares i les mares en el creixement com a família mitjançant la comunicació, l’intercanvi d’experiències i el joc
13/04/2018

Teresa Oliver, regidora d’Igualtat i Benestar Social, va inaugurar ahir la segona edició del Taller Espai Bressol, una iniciativa posada en marxa per l’Ajuntament de Carcaixent, a través del SEAFI (Servei Especialitzat d’Atenció a Família i Infància). El Taller Espai Bressol és un servei flexible, preventiu i gratuït, obert a totes les famílies de Carcaixent amb fills de 0 a 3 anys, que pretén acompanyar els pares i les mares en el creixement com a família a través de la comunicació, l’intercanvi d’experiències i el joc amb els fills.

 

Fins al mes de juny, 10 famílies realitzaran trobades setmanals on els protagonistes seran els menuts i la seua relació amb la mare/pare, i que els donarà la possibilitat d’intercanviar experiències i coneixements sobre la criança dels xiquets i xiquetes. Les sessions, que es realitzaran al CIM, comptaran amb la participació de diferents professionals de la comunitat educativa i sanitària de Carcaixent.

 

Els «Espais Familiars» tenen un format especialment ideat per a facilitar les interaccions entre les i els participants. D’esta manera, s’ofereix als pares/mares l’accés a informació sobre temes d'importància en la seua tasca educativa. A més, es disposa d’un espai on jugar amb les seues filles i fills, on conéixer altres famílies amb les quals poder expressar i compartir dubtes, inquietuds, expectatives, coneixements i sentiments, etc.

 

La regidora de Benestar Social va explicar que l’objectiu principal del taller és el benestar infantil, oferint a les famílies un lloc de trobada entre adults, menors i professionals, que dóna la possibilitat d’intercanviar les seues vivències diàries sobre la criança dels xiquets i xiquetes per recolzar-los en esta etapa que de vegades, en especial en els primerencs, resulta complicada.

 

Dins la programació d’Espais Familiars Carcaixent 2018, s’inclouen propostes com: musicoteràpia i gestió de les emocions, ioga i estimulació sensorial, mindfulness i control de l'estrés, massatge infantil, vinculació afectiva i aferrament, estils educatius i altres temes de criança, contes per a educar (edustorytelling), jocs i joguets, nutrició i salut, vacunes i altres temes sanitaris i primers auxilis.