Formulari de cerca

Carcaixent se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat
(14-09-2018) S’han organitzat al voltant d’una dotzena d’activitats en busca d'un espai de reflexió i participació al voltant de la mobilitat sostenible
14/09/2018

Tallers infantils, xarrades, seguretat vial amb patins i bicicleta, #ParkingDay i, així, fins a una dotzena de propostes serviran per a celebrar la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible a Carcaixent els dies 22 i 23 de setembre. Estes jornades, organitzades des de l’Ajuntament de Carcaixent junt amb la col·laboració de diversos col·lectius, empreses i particulars, estan pensades per a crear un espai de participació i debat al voltant de l’ús de mitjans de transport alternatius als cotxes.

 

Totes les activitats són gratuïtes i es desenvoluparan en l’eix del Passeig- Plaça del Convent. El dissabte 22, a les 12:00 hores tindrà lloc l’acte d’inauguració de les jornades que comptarà amb la intervenció de l’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, i del regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi. El dia es completarà amb diversos tallers, un taula redona amb la participació d’arquitectes i entitats locals per tal de reflexionar sobre quin model de ciutat es vol i una ruta urbana que aproximarà la realitat dels desplaçaments per la ciutat de les persones amb mobilitat reduïda.

 

Una de les activitats centrals està prevista per al dissabte a les 18:00 hores. Es tracta de “Mobilitat a les Aules”, un taller i dinàmica oberta per a tots els públics sobre la necessitat de pensar al voltant de la relació que tenen els més menuts amb el seu entorn i la manera en què s'hi desplacen. A continuació, es presentaran els resultats del treball respecte a la mobilitat infantil i les rutes urbanes segures que durant estes setmanes s’ha treballat als centres en col·laboració amb les AMPES. El dia finalitzarà amb l’actuació del grup “Barbaritats” en la Plaça del Convent.

 

El diumenge continuarà la programació amb dos propostes de rutes i diversos tallers sobre reciclatge, mobilitat i seguretat vial. Conclouran les jornades amb la presentació del Col·lectiu Dynamo, una agrupació ciutadana que està treballant per transformar Carcaixent sobre els principis de mobilitat, sostenibilitat i ciutat amable.

 

Natxo Escandell, regidor de Transparència i Participació, explicava que “feia temps que érem conscients que Carcaixent necessitava desenvolupar propostes al voltant de la mobilitat des d’un punt de vista obert i participatiu. Pensem que les institucions no han d’imposar cap model de mobilitat, al contrari, han de ser les que afavorisquen la creació d’espais i les ferramentes perquè la gent s’implique, reflexione i puga decidir, entre totes i tots, en quin tipus de ciutat volem viure”. 

  • Programa activitats