Formulari de cerca

Carcaixent s’integra en XarxaSalut
(14-05-2018) La regidora d’Igualtat, Benestar Social, Teresa Oliver, va rebre a Algemesí el certificat de l’adhesió de l’Ajuntament de Carcaixent a XarxaSalut
14/05/2018

Carcaixent ja forma part de XarxaSalut, una iniciativa impulsada des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per tal unificar esforços entre les diferents administracions i institucions a fi d'intercanviar experiències sobre bones pràctiques en la salut de les persones. La setmana passada, en un acte públic celebrat a Algemesí, la regidora de Benestar Social, Teresa Oliver, va rebre de mans del director del Centre de Salut Pública d'Alzira, José Añó, el diploma que acredita Carcaixent com un dels municipis que integren esta xarxa.

 

L'objectiu de la iniciativa és crear una gran xarxa de municipis, alineant en el mateix sentit tots els agents encarregats de vetlar pel benestar de les persones (personal assistencial, agents municipals, professionals dels centres de salut pública, educadors, associacions, ciutadania, etc.), per a treballar de forma conjunta en la promoció de la salut. Per a poder pertànyer a XarxaSalut, calia aprovar-ne l’adhesió al IV Pla de Salut de la Comunitat Valenciana en sessió plenària, requisit que es va materialitzar el passat ple del mes d’abril.

 

Entre els avantatges principals de formar part de XarxaSalut, es troba la possibilitat de participar en seminaris, tallers i jornades orientades a l’intercanvi d’experiències entre municipis, obtenir resultats de millora de la salut de la població, millorar la participació i la convivència, contribuir a reduir les desigualtats de salut en l'àmbit local i la possibilitat d’accedir a les subvencions que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública convoca per tal de desenvolupar la xarxa.

 

Teresa Oliver, regidora de Benestar Social, ha remarcat que pertànyer a XarxaSalut tindrà efectes molt positius per a Carcaixent. “L’adhesió ens permetrà intercanviar experiències amb la resta de municipis participants i tenir accés a les línies de subvenció creades exclusivament per Conselleria, que ens possibiliten desenvolupar a nivell local iniciatives de prevenció i promoció de la salut en persones de totes les edats i entorns socials”, ha explicat.