Formulari de cerca

Carcaixent recupera el Premi de Teatre Infantil Xaro Vidal
(31-07-2018) L’Ajuntament de Carcaixent i Bromera posen en marxa una nova edició del certamen després d’un parèntesi de cinc anys
31/07/2018

L’Ajuntament de Carcaixent, en col·laboració amb Edicions Bromera, ha recuperat el desaparegut Premi de Teatre Infantil Xaro Vidal, que no es convocava des de l’any 2012, quan Paco Romeu va aconseguir el guardó amb l’obra L’extraordinària història del fantasma de Quim Quinqué. El certamen, dotat amb un premi de 3.000 €, guardonarà la millor obra inèdita de literatura dramàtica per a públic infantil escrita en valencià.

 

Els originals presentats a concurs han de tenir una extensió mínima de 35 pàgines i màxima de 75, i es podran presentar al Registre General de l’Ajuntament de Carcaixent fins al pròxim 1 d’octubre. A més a més, l’obra premiada serà publicada per Bromera dins la col·lecció «Micalet Teatre» junt amb una sèrie de propostes escèniques.

 

El Premi de Teatre Infantil Xaro Vidal Ciutat de Carcaixent respon a la voluntat de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Carcaixent de dignificar el gènere teatral en el seu vessant infantil i de fomentar l’afició al teatre dels més menuts. Així, el consistori preveu que la recuperació del guardó despertarà molt d’interès i expectació i tindrà una bona acollida entre els escriptors de literatura infantil i juvenil. Sobretot, tenint en compte que es tracta d’un dels premis més ben dotats econòmicament de tot l’Estat dins de la modalitat de teatre infantil.

 

Desirée Palma, regidora de cultura, ha explicat que la recuperació d’este premi era un dels punts que portava l’actual equip de govern en el seu programa electoral «vam veure com la convocatòria del premi va desaparèixer de forma inexplicable, per això teníem clar que volíem recuperar-lo quan tinguerem l’oportunitat». La regidora també ha remarcat que este premi, junt al també recent recuperat Pascual Peralt, és una manera de demostrar l’estima que Carcaixent té pel teatre i tot el que representa «el que per a mi, com a regidora de cultura, em produeix una gran satisfacció», ha afegit.

Per la seua banda, Josep Gregori, editor de Bromera, remarca la importància de mantenir vius certàmens com aquest, ja que suposen una bona opció per crear i conservar una bona cantera d’autors en la nostra llengua, a més d’una ocasió immillorable per a promocionar un gènere tan necessari a les escoles com és el del teatre infantil. Cal recordar que treballar el teatre a l’escola no només es converteix en una activitat lúdica per a l’alumnat, sinó que l’ajuda a aprendre a escoltar, reforça la seua memòria i enriqueix el seu vocabulari.