Formulari de cerca

Carcaixent obri la porta a un segon Centre de Salut
(01-12-2017) L’Ajuntament cedirà a la Generalitat l'estructura que va dissenyar per a la Universitat Catòlica i tramita el canvi d'ús del sòl en el Pla General
1/12/2017

El Ple de l’Ajuntament de Carcaixent va aprovar dimecres per unanimitat sol·licitar la cessió d’ús provisional a la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports de 643m2 de la parcel·la ubicada en el sector Gaianes, on actualment es troba un edifici de l’aulari inacabat de la Universitat Catòlica. Esta parcel·la solament pot ser destinada a un ús educatiu d'infantil i primària, tal com recull el Pla General, per la qual cosa la cessió obri la porta per a realitzar una modificació que n'autoritze un ús sociosanitari perquè puga acollir un segon Centre de Salut per a la localitat.

 

Tal com va explicar l’alcalde Paco Salom, la visita de la directora general de l'Alta Inspecció Sanitària, Isabel González, a Carcaixent i una reunió amb el Comissionat de la Ribera, Salvador Llopis, va consolidar la intenció de l'actual equip de govern d'iniciar els tràmits per a poder ubicar el nou ambulatori en el sector de Gaianes. Paco Salom va matisar que en el projecte de pressupostos de 2018 hi ha una partida genèrica per a infraestructures sanitàries del Departament de la Ribera, tot i això, l'última paraula la tindria el Consell ja que és el que ha de marcar els terminis.

 

L’objectiu fonamental és poder atendre entre 4.000 i 5.000 pacients en el nou espai sanitari on se’ls oferirien serveis de medicina general, infermeria, pediatria i analítiques i alliberar, així l’actual Centre de Salut que actualment es troba saturat. També es va avançar que s’està treballant en la possibilitat d’incloure nous serveis com el de rehabilitació.

 

Pel moment, el procés administratiu per poder canviar l'ús del sòl ja s'ha iniciat i si les gestions compleixen els terminis establerts, el 2018 es podrien iniciar unes obres que, segons paraules de l’alcalde, Paco Salom, donarien solució a un doble problema: «per una banda es resoldria una reivindicació històrica com és la de tindre un segon centre de salut amb el qual es milloraria l’atenció sanitària en Carcaixent i, per altra, per fi es podria donar ús a una estructura en la qual l’anterior equip de govern va destinar dos milions d’euros que va pagar tota la població i que estava completament paralitzada i abandonada».