Formulari de cerca

Carcaixent millora les zones de joc infantils dels parcs i col·legis de la localitat
(27-11-2018) En les pròximes setmanes continuaran les actuacions amb la instal·lació d’elements de joc adaptats inclusius
27/11/2018

La regidoria de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Carcaixent ha procedit estes setmanes a la renovació i adequació de diversos parcs de la localitat així com de les zones de joc de tots els col·legis públics de la localitat. Concretament s’han instal·lat nous elements de joc en Apotecari Bodí, Plaça Espanya, en el carrer Molí de la Llum i en els col·legi Navarro Daràs i Francesc Pons. En la resta de centres educatius, al Parc Navarro Daràs i en el Parc del Bicentenari s’han realitzat tasques de manteniment i millora de la seguretat. Totes les actuacions han suposat una inversió de prop de 50.000€.

 

A banda de la instal·lació de nous elements de joc, una de les prioritats del consistori era garantir una major seguretat a les zones d’esplai infantil. Així, s’ha repavimentat amb cautxú les àrees de joc dels parcs d’Apotecari Bodí, Plaça Espanya i Parc del Bicentenari i de les zones de joc dels col·legis Francesc Pons i Navarro Daràs. De forma simultània, també s’han reposat els taps de protecció de la major part de jocs de la localitat. La regidora de Parcs i Jardins, Paula Lozano recordava que “és molt habitual que els xiquets i xiquetes patisquen caigudes quan juguen, amb el cautxú i els protectors intentem disminuir els danys que estes caigudes poden suposar ja que és fonamental que puguen gaudir en total tranquil·litat, tant els més menuts com els seus pares i mares”, ha explicat.

 

Paula Lozano recordava que per a l’Ajuntament de Carcaixent és molt important que les zones de jocs infantils estiguen en un estat òptim per això, «anem a seguir treballant des d’esta regidoria perquè estes zones siguen el més segures però també més còmodes i divertides possibles per a tots els xiquetes i xiquetes» . Per este motiu ha avançat que en les pròximes setmanes es completaran les zones de joc de Plaça Espanya i Apotecari Bodí on, a més de jocs convencionals, s’instal·laran elements de joc adaptat inclusiu, adequats per a xiquets i xiquetes amb mobilitat reduïda. Altra de les zones on s’instal·larà una nova zona de jocs d’equilibri serà en l’Hort de Soriano, la qual, segons ha explicat la regidora «serà de fusta i totalment integrada amb l’entorn per a poder oferir-li a la zona del parc natural municipal un element més per a poder gaudir d’ell».