Formulari de cerca

Carcaixent i Braunfels ja són ciutats agermanades
(06-11-2017) Els dos alcaldes van destacar la importància dels vincles d’agermanament per construir una Europa unida
6/11/2017

Des d’este dissabte Carcaixent està oficialment agermanada amb la ciutat alemanya de Braunfels. L’acte, emmarcat dintre de l’encontre europeu celebrat a Carcaixent, va estar precedit per una cercavila de la qual van participar l’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, i l’alcalde de Braunfels, Wolfgang Keller, acompanyats de membres de la Corporació Municipal i representants de les diferents associacions d’agermanament. La cerimònia va estar presidida pels dos alcaldes, per la directora general d’Inclusió Social, Inmaculada Carda, i pels presidents de les respectives associacions d’agermanament, Vicent Selfa i Gunter Jakob.

 

Durant la seua intervenció, Paco Salom, alcalde de Carcaixent, va voler destacar que la motivació principal darrere dels agermanaments és el desig de traspassar fronteres, que «són les ganes d’augmentar el coneixement de nova gent, de nous llocs, noves maneres de ser i de fer el que ens ha fet marxar i participar juntament amb altres pobles d’Europa, per créixer, superant les fronteres polítiques, i consolidar les relacions d’amistat i col·laboració, element indispensable per a la convivència». Així, va afegir, que l’objectiu últim és construir societats obertes, «societats lliures, societats receptives, i societats que anhelen ampliar el seu camp de visió i participació, enfront de les societats desconfiades i de mirada curta i restrictiva que ens permeten aconseguir una Europa més forta i unida, més solidaria i humana».

 

Per la seua part, l’alcalde de Braunfels també va remarcar la importància que han tingut històricament els agermanaments a l’hora de conformar la idea d’una Europa unida. Tot i això, Wolfgang Keller va introduir la necessitat d’un canvi tant des de la política com des de la ciutadania. «Crec que tots som conscients que alguna cosa ha de canviar en la Unió Europea perquè els ciutadans puguen identificar-se amb ella i treballar per tenir una Europa unida. Solament així, amb l’esforç conjunt de tots, podrem superar els desafiaments importants que tenim hui en dia», va manifestar.

 

L’acte de signatura d’agermanament posava també el punt i final a la trobada europea «Són els nouvinguts ciutadans europeus?», organitzada per l'Associació Municipal d'Agermanament de Carcaixent (AMAC) i de la qual han participat representants de huit països de la xarxa de ciutats agermanades de què forma part Carcaixent. Bagnols-sûr-Cèze (França), Feltre (Itàlia), Eeklo (Bèlgica), Braunfels (Alemanya), Newbury (Regne Unit), Kiskunfelegyhaza (Hongria), ciutats que conformen la xarxa de ciutats europees «8 towns for Europe» i a la qual s’han afegit les ciutats convidades Zamosc (Polònia) i Tomesti (Romania).