Formulari de cerca

Carcaixent aprova un Pla d’Igualtat per a aconseguir la igualtat de gènere en l'àmbit municipal
(29-11-2018) El Pla d'Igualtat cerca l'eliminació de totes les possibles formes de discriminació existents i una major integració de la perspectiva de gènere
29/11/2018

Carcaixent aprovava per unanimitat en el ple celebrat ahir la implantació del Pla d'Igualtat de l'Ajuntament, un instrument de treball on s'han arreplegat les actuacions que cal realitzar en els propers 4 anys (2019-2022) des de les diferents entitats municipals per tal d'aconseguir una igualtat real i efectiva entre dones i homes al municipi de Carcaixent.

 

Teresa Oliver, regidora d’Igualtat i Benestar Social, explicava que els principis orientadors del pla han sigut la igualtat efectiva de dones i homes, la transversalitat, la diversitat i la prevenció de la violència masclista. Així, ha destacat la importància “d'un pla amb el qual pretenem que l'Ajuntament siga el primer a donar exemple d'igualtat efectiva entre homes i dones».

 

Per a la regidora, “el dia a dia demostra que segueix havent-hi moltes desigualtats entre homes i dones i que les institucions han d’erigir-se en motor de canvi per tal d’aconseguir la igualtat real”. Així, Teresa Oliver afegia que el pla s’estructura en 8 àrees d’actuació, que són participació i promoció de l'associacionisme, corresponsabilitat i nous usos del temps, cultura, educació i temps lliure, mitjans de comunicació i ús no sexista del llenguatge, salut i inclusió social, urbanisme i prevenció i eliminació de la violència de gènere.

 

Teresa Oliver va explicar que es tracta d’un pla obert i flexible. De fet, “la intenció no és crear un document rígid sinó que, perquè funcione, cal que s'adapte a les necessitats específiques de la població de Carcaixent i cal que s'hi implique tota la ciutadania, motiu pel qual des de l’Ajuntament continuarem destinant els recursos i mitjans necessaris per a la seua posada en marxa”, concloïa.