Formulari de cerca

Carcaixent acull esta setmana una trobada solidària de joves europeus
(02-08-2018) 44 joves de 8 països participen en la trobada que té com a eix vertebrador la confecció de mantes per a refugiats
2/08/2018

L’Associació Municipal d’Agermanament ha organitzat la trobada “Teixint una Europa solidària”, en què 44 joves de 8 països de la Unió Europea s’han donat cita a Carcaixent per a participar en unes jornades que tenen com a fil conductor la confecció de mantes que es donaran a la ONG «Balloona Matata» d'ajuda als refugiats. Esta cita de Carcaixent és la nova parada d'un programa conjunt desenvolupat al costat d'altres ciutats: Newbury (Anglaterra), Braunfels (Alemanya), Bagnols-sûr-Cèze (França), Feltre (Itàlia), Eeklo (Bèlgica), Kiskunfélegyháza (Hongria) i Zamosc (Polònia).

 

Durant tota la setmana, els joves participants han realitzat un complet programa d’activitats, tallers i excursions a localitats com Bocairent, Alcoi o València, per tal de conéixer amb profunditat la indústria del tèxtil des de la vessant més artesanal. Junt amb les visites i altres propostes més lúdiques, s’hi han introduït diverses sessions per tal de confeccionar les mantes que aniran destinades a un camp de refugiats de Grècia. Amb l’orientació de voluntaris, els joves han aprés a teixir quadrats de 25 x 25 centímetres d'extensió que s’han unit en peces tèxtils més grans de diferents colors.

 

Un dels components importants de la trobada és el seu caràcter intergeneracional. Així, l'AMAC ha comptat amb el suport d'altres agents del sector associatiu de la comarca com les entitats «Projectes la Iaia», l'associació «Dones de Manuel» i el Centre Integral de Majors de Carcaixent, que han introduït els joves en l’activitat de fer calça. A més, durant les últimes setmanes s'han disposat, en diferents punts geogràfics del municipi i dels països de procedència dels assistents, llocs específics on dipositar donacions de madeixes de llana i quadrats ja teixits.

 

Des de l’Associació d’Agermanament han destacat que els objectius fonamentals d’este tipus de trobades que se celebren anualment són cohesionar la relació entre els joves europeus i fomentar els llaços entre les 8 ciutats europees que formen part de la xarxa «8 Towns for Europe», constituïda per Carcaixent, Bagnols-sûr-Céze (França), Feltre (Itàlia), Braunfels (Alemanya), Newbury (Anglaterra), Kiskunfélegyháza (Hongria), Eeklo (Bèlgica) i la ciutat de Kikinda (Sèrbia).

 

El projecte “Teixint una Europa solidària” compta amb l'aval del programa Erasmus + i amb una subvenció de 22.000 euros. Estes iniciatives amb rerefons solidari, com han destacat des de l’AMAC, afavoreixen la conscienciació de la diversitat cultural a Europa per tal de fomentar la integració i els valors de la ciutadania europea. A més, el fet de centrar la trobada en una activitat artesanal, com el teixit de la llana a mà, busca recuperar l’interés per una tradició que traspassa fronteres i generacions.