Formulari de cerca

La Biblioteca de Carcaixent reconeguda per la seua tasca de foment de la lectura
(07-11-2017) És una de les 300 biblioteques a nivell estatal que han rebut este reconeixement que concedeix el Ministeri d'Educació, Cultura i Esports
7/11/2017

La Biblioteca de Carcaixent ha estat una de les 300 biblioteques seleccionades en la XVIII Campanya d’Animació a la Lectura «María Moliner». El concurs, promogut per la Secretaria d'Estat de Cultura junt amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i la Fundació Coca-Cola, premia els 300 millors projectes d'animació a la lectura de tot l’estat desenvolupats per les biblioteques de municipis de menys de 50.000 habitants. Per seleccionar els premiats, que rebran un premi en metàl·lic per a l'adquisició de fons bibliogràfic, s'han valorat una sèrie de criteris com la claredat i l'interès del projecte per a l'animació lectora, la bona planificació i viabilitat, així com l'originalitat i la immersió en noves tecnologies en les propostes presentades.

La Biblioteca de Carcaixent programa durant tot l’any diverses activitats d’animació a la lectura que, a banda d’incentivar l’hàbit lector en tots els sectors de la població, tracta de fer de la Biblioteca un espai d’integració, trobada i participació. Així, compta amb una sèrie de propostes fixes com són “Conta’m un conte”, “Contes a l’amor de la Biblioteca” o les sessions del “Club de Lectura”, i d’altres puntuals com la recent “Espanta la por!”, campanya de promoció lectora dedicada a destacar les figures literàries de l’imaginari popular valencià al voltant de la festivitat de Tots Sants.

 

Molt important és la tasca que realitza la Biblioteca Municipal en matèria d’integració social, com les lectures interculturals o les activitats realitzades al Centre de Dia amb persones de la tercera edat. Dins de les instal·lacions també disposa d’iniciatives de foment lector com els “punts d’interès”, espais senyalitzats amb recursos sobre temes d'actualitat o interès, que van canviant per posar en valor els recursos de la Biblioteca o la possibilitat d’intercanvi de llibres per tal de donar-los una nova vida útil.

 

Desirée Palma, regidora de Cultura, ha mostrat la seua satisfacció pel reconeixement rebut a la Biblioteca Municipal i ha destacat que “la tasca que realitza el personal municipal de la Biblioteca en matèria d’animació a la lectura i difusió cultural ha estat sempre molt important, i este premi és un reconeixement públic a la seua feina del qual ens sentim molt orgullosos. Sense dubte, és un senyal que es va pel bon camí i que ha de servir com un impuls per continuar innovant i treballant per difondre l’estima als llibres i la cultura entre els nostres veïns i veïnes”.

 

En total, s'han presentat a esta XVIII Campanya d'Animació a la Lectura María Moliner 604 projectes, dels quals la comissió de valoració ha seleccionat els 300 millors programes de promoció de la lectura. Les biblioteques rebran un premi en metàl·lic de 1.706 euros, finançat pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, que compta amb un pressupost per a esta actuació de 512.000 euros.