Formulari de cerca

90 joves de la Ribera participen en el II Fòrum Jove Ribera Alta a Carcaixent
(06-07-2018) És la segona edició d’una iniciativa que busca l’intercanvi d’experiències i propostes entre els joves de la comarca
6/07/2018

Ahir es va celebrar a Carcaixent el II Fòrum de Participació Juvenil de la Ribera Alta "Nosaltres sí Pintem", organitzat des de Xarxa Jove de l'IVAJ amb la col·laboració de la Mancomunitat de la Ribera Alta i diversos ajuntaments de la comarca com Sumacàrcer, la Pobla Llarga, Alzira, Manuel, Benifaió, Càrcer, Rafelguaraf, Manuel, Castelló de la Ribera, Senyera i Montserrat.

 

A la trobada van participar joves de 15 a 17 anys que formen part d’alguna associació o experiència educativa i de participació en el seu municipi o centre educatiu. Durant tot el dia, els tècnics de joventut van treballar amb els i les joves les seues necessitats, per tal de potenciar la participació d’ells en la vida adulta. Enguany la temàtica escollida per al Fòrum era “Hàbits saludables” ja que, per als promotors, és fonamental fomentar un estil de vida saludable durant les etapes de desenvolupament personal.

 

La jornada va començar a les 10 del matí amb la recepció dels autobusos de les diferents localitats i un esmorzar compartit entre totes i tots. A continuació l’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, els va donar la benvinguda i els va desitjar que aprofitaren l’encontre per conèixer les diferents realitats de participació juvenil dels municipis de la comarca. El dia incloïa un complet programa d’activitats com dinàmiques participatives, una gynkana pels carrers de Carcaixent o temps de bany a la piscina municipal.

 

Per finalitzar la jornada, va tindre lloc una de les activitats més imporants amb l’encontre dels joves amb regidors i alcaldes de la comarca. En un ambient distés, els participants del fòrum jove van poder traslladar als seus representants polítics les seues necessitats i suggeriments en diferents àmbits, però especialment referents a hàbits de vida saludable, tema sobre el qual s’havia treballat al llarg del dia.

 

Paco Salom, alcalde de Carcaixent, i Natxo Escandell, regidor de Joventut, van participar de la trobada amb els joves i els dos van coincidir en la importància de fomentar este tipus d’encontre des de les institucions. Així, Natxo Escandell va destacar que iniciatives com el Fòrum Jove “permenten compartir experiències d'altres municipis que tenim molt a prop, que segurament ens pot servir per poder trobar punts d'unió i continuar avançant en l'empoderament dels nostres joves".