Formulari de cerca

Grup Promotor Postincendi

QUÈ ÉS EL GRUP PROMOTOR?

 

Som una assemblea que treballem per promoure i assegurar la participació ciutadana.

Un grup obert a qui vulga participar en el disseny i promoció d'aquest procés que inicialment ha marcat els següents objectius:

  • Aconseguir que la major part possible de la gent tinga els coneixements necessaris per poder decidir i participar en consciència.
  • Dissenyar i dinamitzar els processos de participació, per a que siguen representatius amb uns resultats el més inclusiu possible.
  • Ser transparents en tots els passos del procés.
  • Divulgar i dur a terme el procés de participació i la informació generada.

 

QUI FORMA PART?

 

L'Ajuntament de Carcaixent és un motor actiu d'aquest procés de participació ciutadana. A la fi es qui pot aprovar i executar allò que la ciutadania decideix.

La ciutadania de Carcaixent està representada a títol individual, o amb representació de diferents associacions, col·lectius, partits polítics o centres educatius.

Per a garantir el seu funcionament contem amb l'assesorament del col·lectiu Utòpika de la Universitat Politècnica de València.

 

COM ÉS EL SEU FUNCIONAMENT?

 

El segon dijous de mes, ens reunim per desenvolupar propostes en grups de treball que ajuden a la dinamització d'aquest procés.

Tot fent-ho de forma consensuada i transparent, garantint així la màxima inclusió possible i que tots i totes tingam el nostre lloc.

Per tal de poder aprendre com gestionar aquest procés el col·lectiu Utòpika ens assesora, com a experts que son en la creació d'aquests processos.

 

Vos convidem a participar d'aquesta iniciativa on tots i totes sou benvinguts. Si hi voleu més informació, podeu contactar amb nosaltres a través del e-mail gp.postincendi@carcaixent.es

 

ENLLAÇOS:

Jornada Informativa/formativa: Decideix el futur de la nostra muntanya

Una ruta per l’Hort de Soriano analitzarà els efectes de l’incendi un any després

 

Jornada Informativa/formativa: Decideix el futur de la nostra muntanya

El Grup Promotor Post Incendi enceta el primer procés de participació ciutadana per treballar sobre les opcions que hi ha de propietat i custòdia del nostre territori. El primer pas per dur endavant en garanties aquest moviment de participació és l'adquisició de capacitats, ens cal estar ben informats i conèixer totes les opcions que tenim a l'abast per poder prendre les decisions amb consciència. La primera activitat que realitzarem serà aquesta jornada formativa on comptarem amb la presència de Javier Serrano i Boro Martínez, advocats experts en la matèria.

Al llarg dels mesos d'octubre i novembre el grup promotor seguirà treballant sobre aquest tema amb la realització de tallers formatius i exposicions, per poder apropar la informació treta d'aquestes jornades a tota la població, realitzant a desembre la primera fase d'aquest procés participatiu convocant a la població per tal que decidisca sobre la propietat de la nostra muntanya i sobre qui i com l'ha de custodiar.

Ús animem a assistir a la primera jornada formativa del 22 de setembre que tindrà lloc a l'auditori de les dominiques a les 18:30.

Organitza: Grup Promotor Post Incendi i l'Ajuntament de Carcaixent.

Galeria II Fira Modernista

El passat diumenge 11 d'abril, el grup promotor postincendi va participar en la II Fira Modernista de Carcaixent. Amb l'objectiu de continuar donant a conéixer el procés de participació a peu de carrer i aquest cop vestits d'època per seguir la dinàmica de la trobada, aconseguirem sumar voluntariat i informar de les novetats amb una sèrie de panells que hem dissenyat per poder conéixer amb més detall la dinàmica d'aquest procés, qui forma part, quan ens reunim, quines activitats estem fent i quins són els pròxims passos que anem a realitzar.

En aquesta activitat a més del stand informatiu, crearem també un taller per aprendre a plantar llavors a casa. El planter que es va anar fent durant la jornada del diumenge serà traslladat a l'escoleta del clot, per tal que siguen ells qui cuiden aquestes plantes.

Vos convidem a participar d'aquestes iniciatives on tota la població és benvinguda i necessària.

Galeria Festa de l'Escola Pública

El passat dissabte 1 d'abril, el grup promotor del postincendi va participar en la Festa de l'Escola Pública de Carcaixent que organitzava la coordinadora d’AMPA.

Amb l'objectiu de donar a conéixer el procés de participació que estem duent a terme, aconseguírem arreplegar nous contactes de voluntaris que volen participar d'aquest procés. Vos recordem que aquest grup està obert a tota la ciutadania, i que podeu col·laborar-hi participant en el grup promotor o assistint a les activitats que començarem a realitzar prompte.

En aquesta parada, comptàrem amb un panell per informar sobre l'incendi forestal que vam patir el passat juliol, i un taller de pintura on els més menuts podien expressar com voldrien que fóra el futur de la nostra muntanya.

Vos convidem a participar d'aquesta iniciativa on tots i totes sou benvinguts.