Formulari de cerca

La Urbanització Sant Blai de Carcaixent lliura els premis de la 2a Mostra d'Intervencions Efímeres Sant Blai Espai d'Art 2018
(30-07-2018) S’han seleccionat cinc propostes creatives que estan exposades en espais públics i zones comunes de la urbanització
30/07/2018

Per segon any consecutiu, la Urbanització Sant Blai de Carcaixent va lliurar este divendres els premis SANT BLAI ESPAI D'ART, Mostra d'Intervencions Efímeres formada per instal·lacions creatives en espais públics i zones comunes a l'aire lliure de la urbanització. La finalitat d’esta mostra és fer de la Urbanització un espai d'art respectuós amb la natura on donar a conèixer l'obra d'artistes i creadors.

 

El jurat, format per 2 membres de la Junta Directiva, pels professors de la Facultat de Belles Arts de la UPV Carlos Plasencia i Vicent Guerola i per la regidora de Festes i Patrimoni de l'Ajuntamentd de Carcaixent, Rosa Nicolau, van avaluar les propostes d'acord amb les bases fetes públiques a través de la revista de difusió cultural municipal de Carcaixent i en les oficines de la urbanització. Així, van seleccionar els 5 projectes que s’exposarien i que van rebre una dotació econòmica de 300€ per poder executar l’obra.

 

Atenent criteris d'adequació a l'espai, de realització tècnica, de durabilitat, de respecte amb l'entorn, innovació i originalitat de les obres, el jurat va considerar que s'instal·laren en els espais comuns a l'aire lliure de la urbanització pròxims a les oficines les següents obres: "Divergències", escultura en ferro de Rafael Albert Romero; "Armonía geométrica", estructura cinètica d'acer de Lamberto Tudela Casas; "Mujer Arado", escultura en ferro de Luís Pascual Ferrer; "Mar artificial", estructura d'acer i metacrilat de Miguel Ángel José; "Mur de mar", mural de fòssils de Rosa Anna Sanchis.

 

El divendres de vesprada es va fer un recorregut pels espais que ocupen les instal·lacions Espai d'Art 2018 amb explicació dels autors. Tot seguit, es van lliurar els premis i es va distribuir el catàleg d'esta edició, obra de l’artista carcaixentí Pasqual Pastor Boqueta. Boqueta també va ser el moderador de la taula rodona "Intervencions en espais naturals", on van intervindre la regidora de Patrimoni, Rosa Nicolau, i la presidenta de la Urbanització Sant Blai, Alicia Sabater.