Formulario de búsqueda

Queda formalitzat l'agermanament amb la ciutat belga d'Eeklo
L'agermanament quedarà complet amb la signatura de l'alcalde d'Eeklo en Carcaixent el pròxim mes d'octubre
25/07/2015

Aquesta vesprada l’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, ha signat la primera part de l’acord per agermanar-se amb la ciutat d’Eeklo (Bèlgica), acord que quedarà complet quan es realitze la signatura a Carcaixent al mes d’Octubre. L’acte ha estat presidit per l’alcalde d’Eeklo, Koen Loete, i ha estat present tota la corporació municipal així com representants d’entitats socials i culturals local. La delegació de Carcaixent estava formada pel propi alcalde, Paco Salom, i les regidores de turisme, Paula Lozano i de Festes, Rosa Nicolau com a representants de l’Ajuntament així com membres de l’Associació Municipal d’Agermanament de Carcaixent (AMAC), ja que aquesta entitat ha sigut l’encarregada d’actuar com a intermediària en representació del consistori en matèria d’agermanament.

Després de diverses mostres de cultura local flamenca, s’ha procedit a les intervencions oficials corresponents. Durant el seu torn, l’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, ha volgut destacar la importància que té per a les dos ciutats el vincle que estaven formalitzant en l’acte de signatura com a inici per “establir lligams oficials i socials de cooperació mútua, a partir dels quals crear els canals per afavorir el contacte entre persones i l’intercanvi d’idees”. Ha manifestat la seua voluntat de continuar treballant per a que l’agermanament siga una realitat que traspasse progressivament els àmbits de les associacions i esdevinga un instrument de cooperació i promoció económica de les dos ciutats.

En el seu discurs ha estat molt present la tradició d’agermanament que té Carcaixent amb altres ciutats i tots els beneficis que aquesta relació ha aportat per a la ciutat durant aquestos anys. A l’acte també se celebrava el 40 aniversari de l’agermanament d’Eeklo amb Braunfels (Alemanya) ciutat que també forma part de la xarxa de set ciutats europees de la qual participen Carcaixent i Eeklo. Per aquest motiu, Paco Salom, ha remarcat que la intenció de l’Ajuntament és reforçar els vincles entre les ciutats de la xarxa per a que aquesta “siga una realitat consolidada i compartida que possibilite gaudir d’una realitat supramunicipal de la que tots podem beneficiar-nos”. Finalitzat l’acte s’ha procedit a l’entrega de records commemoratius de l’encontre i de la signatura de Paco i de les regidores de turisme, Paula Lozano i de Festes, Rosa Nicolau, en el llibre de la ciutat. Entre els actes celebrats durant el cap de semana han tingut lloc diversos encontres per poder iniciar vies de col·laboració en materia de turisme entre les dos ciutats. A més, a la signatura de l’agermanament han sigut convidats representants de les ciutats que conformen la xarxa europea, que també assistiran a la trobada de ciutats que se celebrarà a Carcaixent al mes d’octubre. La delegació de Carcaixent s’ha mostrat molt satisfeta de l’interés que ha despertat l’oferta turística de Carcaixent no solament entre la población d’Eeklo sinó també en la resta d’assistents a l’encontre.