Formulario de búsqueda

Carcaixent se suma a la commemoració del Dia Mundial de la Lluita contra el VIH / SIDA
(30-11-2018) S’han preparat xarrades i informació específica per a previndre el contagi entre els jóvens.
30/11/2018

Amb motiu de la commemoració del Dia Mundial de la Lluita contra el VIH / Sida, que se celebra el pròxim 1 de desembre, l’ajuntament de Carcaixent s'unix, amb la resta d'institucions nacionals i autonòmiques, a la iniciativa impulsada per ONUSIDA per a previndre la transmissió del VIH.

Actualment la via més freqüent de transmissió del VIH és la sexual, la qual cosa convertix la infecció per VIH bàsicament en una infecció de transmissió sexual (ITS). La infecció per VIH i la resta de les ITS comparteixen riscos i mecanismes de transmissió.

El tractament precoç amb antiretrovirals ha millorat el pronòstic de les persones que viuen amb el VIH i ha disminuït de forma eficaç la transmissió a altres persones; així s'aconsegueix que la infecció per VIH siga un problema de salut crònic. Les persones que viuen amb VIH i estan en tractament tenen una esperança de vida cada vegada més pròxima a la de la població general.

Esta situació possiblement ha provocat que la percepció de risc davant del VIH haja disminuït de forma important en la població general, i especialment en la població adolescent i jove.

No obstant això:

  • ·L'any 2017 hi ha hagut un nou diagnòstic de VIH al dia a la Comunitat Valenciana.
  • ·S'estima que a la Comunitat Valenciana hi ha prop de 16.000 persones que viuen amb el VIH, de les quals aproximadament un 25% no ho saben.
  • ·El 83% dels nous diagnòstics es van realitzar en homes.
  • · Les infeccions de transmissió sexual (ITS), en concret la sífilis i la gonocòccia, estan en clar ascens a la Comunitat Valenciana en els últims cinc anys.

Davant d'esta situació l’àrea de Benestar Social, a través de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA), ha portat a terme uns tallers informatius sobre la malaltia, les vies de contagi i forma de previndre-lo, amb més de 200 alumnes majors de 15 anys de tots els centres escolars de Carcaixent.

I recorda:

  • ·La infecció per VIH continua sent un problema de salut greu i present en la nostra societat.
  • · L'ús del condó en qualsevol relació sexual amb penetració anal-vaginal-oral, constitueix la forma més eficaç i senzilla d'evitar la transmissió del VIH i també d'altres infeccions de transmissió sexual (ITS).

 

Origen de la información: 
Tallers